Четверг, 25.04.2024, 11:53
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

і

Архив статей

Головна » Файли » 2012 » 5 (113)

І.П. Котляр Огляд матеріалів ІІ Наукової конференції молодих фізіологів "Фізіологія: від молекул до організму"
18.08.2014, 23:51


І.П. Котляр Огляд матеріалів
ІІ Наукової конференції молодих фізіологів "Фізіологія: від молекул до організму"


Київський національний університет імені Тараса Шевченка

8-9 жовтня 2012 року на базі Інституту фізіології імені О.О. Богомольця в рамках ІІ Міжнародного симпозіуму «Молекулярні механізми регуляції синаптичної передачі» була проведена ІІ Наукова конференція молодих фізіологів "Фізіологія: від молекул до організму". Для участі у конференції прибули студенти, аспіранти та молоді вчені з різних науково-дослідних інститутів і вищих навчальних закладів Києва, Харкова, Дніпропетровська, Донецька, Львова, Луганська, Сімферополя тощо. Всього, крім пленарних лекцій, було представлено близько 30 усних доповідей та стільки ж стендових презентацій.
На відкритті конференції із вступним словом виступив академік НАН України Олег Олександрович Кришталь. Він наголосив на важливості проведення подібних заходів, які дають можливість оприлюднювати свої результати і стимулюють прагнення рухати науку вперед.
Наукова програма конференції включала такі секції:
•    Молекулярна та клітинна фізіологія.
•    Нейрофізіологія.
•    Фізіологія вісцеральних систем.
Своїми доповідями учасники охоплювали майже всі аспекти фізіології, біохімії, біомедицини: від клітин до функціонування цілісного організму, від дрозофіли до людини. Молоді науковці показали високий рівень підготовки та високу кваліфікацію, володіння сучасними методами досліджень електрофізіологічних, біохімічних, імунологічних процесів в організмі, поведінкові методики вивчення фізіології людини і тварин.
Конференція проходила на високому рівні. Майже 40% доповідей були англійською мовою, що свідчить про високий рівень молодих науковців. Програма Конференції передбачала різноманітні формати: пленарні та секційні засідання, інтерактивні дискусії, культурну програму. Це дозволило здійснити максимальний огляд і плідне обговорення тем Конференції. Кожна відповідь, навіть на найскладніші питання, була обґрунтованою та повною, незважаючи на те, що для багатьох учасників усний виступ на подібних заходах відбувся вперше. У рамках кожної з секцій конференції фаховим журі були визначені найкращі роботи, а доповідачі  були відзначені грамотами і призами. Матеріали конференції опубліковано у збірнику тез II International Symposium «Molecular Mechanisms of Synaptic Transmission Regulation».
Потрібно подякувати голові Ради молодих учених Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця та Міжнародного центру молекулярної фізіології О.А. Федоренко, яка змогла згуртувати енергійних і відповідальних молодих вчених Інституту, що продемонстрували свої неабиякі організаторські здібності для проведення конференції саме на такому високому рівні. Внаслідок цього від конференції отримали задоволення як учасники, так і організатори.
Такі заходи дають можливість поділитися власним досвідом, визначити перспективні напрямки наукових досліджень, впроваджувати ефективних технологій наукової інноваційної діяльності, а також сприяють зближенню молодих учених з усієї України та розширюють науковий світогляд творчої молоді.

II International symposium «Molecular Mechanisms of Synaptic Transmission Regulation». Kyiv, Ukraine, October 6-9, 2012. - Kyiv, 2012. – 78 p.

Категорія: 5 (113) | Додав: siderman
Переглядів: 942 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
RSS

Форма входу

Категорії розділу

1 (109) [43] 2 (110) [55]
3 (111) [45] 4 (112) [52]
5 (113) [76] 6 (114) [83]

ПОИСК

НАШ ОПРОС

Оцените наш сайт
Всего ответов: 55

ДРУЗЬЯ САЙТА

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0