Четверг, 28.03.2024, 19:35
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

і

Архив статей

Головна » Файли » 2012 » 5 (113)

О.В. Линчак Огляд матеріалів IV Міжнародної наукової конференції «Досягнення в галузі патології та фармакології органів травлення»
18.08.2014, 23:55


О.В. Линчак Огляд матеріалів
IV Міжнародної наукової конференції
«Досягнення в галузі патології
та фармакології органів травлення»


Київський національний університет імені Тараса Шевченка

IV Міжнародна наукова конференція «Досягнення в галузі патології та фармакології органів травлення» (4th International Scientific Conference “Advances in Pharmacology and Pathology of the Digestive Tract”) проводилась з 26 по 28 вересня у м. Київ (Україна) на базі Навчально-наукового центру «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Організаторами даної конференції є Навчально-науковий центр «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.
Відкриття конференції відбулося у червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка під керівництвом голови організаційного комітета, директора ННЦ «Інститут біології» д.б.н., проф. Остапченко Людмили Іванівни та співголів організаційного комітета д.б.н., проф. Берегової Тетяни Володимирівни (Київський національний університет імені Тараса Шевченка) і д.б.н., проф. Склярова Олександра Яковича (Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького). Також з вітальним словом виступив проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка д.б.н., проф. Вижва Сергій Андрійович.
На конференції були представлені доповіді присвячені вивченню захворювань слизової оболонки шлунково-кишкового тракту та захисту від них, регуляторним механізмам травлення, мікрофлорі товстої кишки та пробіотикам, харчовим розладам та ожирінню, захворюванням печінки та підшлункової залози, досягненням у фармакології органів травлення [1].
Протягом трьох днів вчені з різних країн жваво дискутували з приводу проблем і перспектив як фундаментальної, так і клінічної гастроентерології, обговорювали нові концепції, ідеї, обмінювались дослідницьким досвідом. У конференції взяли участь вчені з Угорщини, Японії, Великобританії, Лівії, Германії, Канади, Росії, а також України.  
Пленарні лекції були присвячені механізмам підтримання цілісності слизової оболонки шлунку, впливу проти виразкових препаратів та умов годування на ураження аспірином шлунково-кишкового тракту, можливим механізмам розслаблення гладеньких м’язів під впливом ібупрофену і деклофенаку, ідентифікації людських ізоферментів цитохрому Р450, захисним ефектам меланіну на шлунково-кишковий тракт і печінку, ролі прозапальних ферментів у розвитку експериментального виразкового коліту, кожна з представлених доповідей викликала жвавий інтерес у присутніх, було багато запитань, та виникали дискусії.
Програма симпозіуму включала 4 секції [1]. У секції «Ураження та захист слизової шлунково-кишкового тракту» обговорювали проблему гастеропатій викликаних протизапальними препаратами нестероїдної природи та стратегії профілактики уражень, роль екзогенних та ендогенних факторів у розвитку експериментальної  виразкових та не виразкових патологій шлунку, роль дофамінергічної системи в патогенезі експериментального виразкового коліту, механізми стрес-протективного впливу меланіну.
Секція «Досягнення у фармакології кишково-шлункового тракту» була присвячена фармакологічним цілям для розробки нових противиразкових препаратів. У секції «Кишкова флора і харчування» були представлені результати по вивченню мультипробіотиків як засобів профілактики наслідків довготривалої шлункової гіпоацидності та виразкоутворення. У секції «Хвороби печінки та підшлункової залози» були представлені доповіді по вивченню ролі оксиду азоту у розвитку токсичних гепатитів, а також обговорені сучасні і можливі майбутні методи діагностики та лікування хронічних панкреатитів.
У постерній сесії були представлені стенди по всіх тематиках конференції, доповіді були присвяченні вивченню вікових змін шлунку, стану антиоксидантної системи органів травлення при стресі, метаболічному синдромі, змінах кислотності шлунку, а також по дослідженню засобів профілактики та лікування патологій КШТ.
Конференція проходила у дружній та невимушеній атмосфері. Були створені всі умови для спілкування та проведення дискусій. Було представлено багато нових даних наукових та клінічних досліджень. Крім насиченої наукової програми, також була цікава культурна програма. Учасники конференції мали змогу познайомитись з історією Києва, оглянути пам’ятки архітектури, насолодитися захоплюючими краєвидамим, а також відвідати Києво-Печерську Лавру та Оперний театр.
4th International Scientific Conference “Advances in Pharmacology and Pathology of the Digestive Tract” September 26-28, 2012.- Kyiv, Ukraine. – 2012. – 86 p.

Категорія: 5 (113) | Додав: siderman
Переглядів: 983 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
RSS

Форма входу

Категорії розділу

1 (109) [43] 2 (110) [55]
3 (111) [45] 4 (112) [52]
5 (113) [76] 6 (114) [83]

ПОИСК

НАШ ОПРОС

Оцените наш сайт
Всего ответов: 55

ДРУЗЬЯ САЙТА

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0